18/4

Den 18/4 så åker jag upp för första gången till Uppsala. Denna gång tillsammans med min mormor och moster Monica för att sova i Stockholm hos moster och hälsa på syster i Uppsala och se hur allt är där. Vi får också prata med en doktor, Gustaf Ljungman, som berättar lite mer för oss i familjen hur allt kommer att gå till. Han berättar också för oss att det inte är lika stor chans för Marika att få barn i och med att alla cellgifter kommer att förstöra mycket utav det friska i hennes kropp. Jag kommer allra tydligast ihåg hur mamma reagerade, i dessa rum finns det två sängar, två stolar och ett bord. I stolen närmast fönstret sitter mormor, pappa står bakom mormor, min moster sitter i stolen närmast dörren, jag på bortre sängen, Marika ligger i sängen närmast dörren hennes kille står bredvid och har ena armen om henne och mamma sitter på hennes säng, när Gustaf berättar för oss att chansen för barn inte är lika stor så börjar mamma gråta väldigt mycket, som dotter, frisk och känslomässigt förstörd så försöker jag trösta mamma och lägger min hand på hennes rygg och blir jag bortknuffad det var otroligt tuft för mig att få den känslokalla bemötningen, framförallt när hon börjar krama min syster. Det var första gången som jag kände att min mamma brydde sig mer om min syster än om mig. Något ingen dotter vill känna, men det blev min vardag i nästan ett år. Samma dag får hon också port-a-cathen inopererad, detta är en liten dosa som ligger precis under huden på högersida för att genom den få in cellgifterna, bedövningsmedel och andra mediciner som hon kommer att behöva under den här tiden. Operationen tog betydligt längre tid än vad den borde göra för de var tvungna att gå in på ett annat sätt än vad de normalt brukar göra. Så det var väldigt oroligt och olustigt att gå runt och vänta, men operationen gick bra efterallt.


Kommentarer
astipasti

fy sjutton va hemskt! är det okej om jag länkar om dig på min blogg ? :)/stay strong

2012-04-19 @ 14:39:36
URL: http://astaperttu.devote.se
Märta <3

Usch vad hemskt!!!!!! Men hoppas att du har det bra just nu <33

Kolla gärna in min blogg också och kommentera gärna!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D

------------> http://meramode.blogg.se

2012-04-19 @ 18:49:06
URL: http://meramode.blogg.se/
Sofie Persson

Jag förstår att det är en jobbig tid även om alla inte menar att sätta dig åt sidan så blir det så när man har någon som är så sjuk i familjen. Du kommer nog att känna så ofta hoppas att du har någon du kan prata med och anförtro dig till!

Kram Sofie

2012-04-19 @ 20:24:12
URL: http://kajakpaddlaren.blogg.se/
Hilma

Gud va du är stark!

Jag grät när jag läste detta inlägg

Kram!

2012-04-19 @ 21:06:57
URL: http://pictwins.blogg.se/
A N G E L I J N A

bra blogg!!

2012-04-20 @ 00:07:01
URL: http://angelijnas.blogg.se/
Sofi

Vad skönt ändå att ni i familjen fick höra hur allt skulle gå till och så. Min mamma fick cancerbeskedet i juni (tror jag det var) förra året och jag har fortfarande inte fått prata med en läkare. Det suger.

2012-04-27 @ 21:19:38
URL: http://headfuck.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

CancernsAnsikte

Cancerns Ansikte handlar om mig, Elin. Hur jag var tvungen att mötas utav svårigheter redan som 12 åring. Mitt i perioden där man vill bryta sig fri får jag se cancern. Se vad den gör med människor. Det här är min berättelse om cancerns alla ansikten och skepnader.

RSS 2.0