24/12

24/12

Julafton, 03.00 stängs maskinen av. Färdigbehandlad syster och det är julafton nu. När jag och pappa kommer till sjukhuset så möter vi en dam (tror jag det var, kan lika väl ha varit en tant) i garaget till sjukhuset för personal och långtidssjuka. När vi kommer upp till avdelningen 95a på förmiddagen så kommer barncancerföreningen och sjunger och delar ut julklappar. Jag får en bok och två presentkort på HM utav barncancerföreningen. Min syster får en mp3, en bok, tre presentkort och en docka. Ännu en gång känns det orättvis att hon får mer än mig och all uppmärksamhet.

Klockan 13.00 så kommer vi tillbaka till Nora. På bordet hemma så står det ett stort fruktfat från våra underbara grannar i det röda huset, familjen Ring. Från Micke, våran andra granne så fick vi en popcornmaskin, den var fin för jag älskar popcorn så han har tänkt på mig. Jag gillar min kompis, för han har alltid tänkt på mig! Ungefär klockan tre så åkte vi hem till min kusin Marcus och firade jul med Kalle Anka, julmat, paket och andra tomten för dagen. Men det kändes ändå inte som vanligt, för hela släkten var inte samlad och vi var inte hemma hos oss som vi brukar vara. Hela familjen var helt slut. Bara satt i soffan och gjorde ingenting under hela julen, för efter mycket bil, stress och sjukhus miljö är det inte mycket mer vi orkar.

23/12

23/12

Mormor och morfar kommer upp och det är julkrubban på lekterapin.

22/12

22/12

Jag och pappa åker till mamma och Marika i Uppsala. Vi bor i en liten lägenhet med ett rum och kök som sjukhuset har att låna ut till patienternas familj.

18/12

18/12

Marika och mamma åker till Uppsala för att påbörja den sista behandlingen, nedräkningen kan börja.

4/12

4-17/12

Vi leker normala familjen i onormal situation igen och vi julpyntar, bakar, köper julklappar. Allting som du ska göra innan jul gör vi under dessa dagar.

3/12

3/12

Hela familjen åker hem till Nora.

1/12

1/12

Jag och mamma kommer upp till Uppsala. Den 2/12 så bakar jag och Marika lussebullar på avdelning 95: a i sjukhuskläder som förkläden. Sen är det eftermiddagsfika.

CancernsAnsikte

Cancerns Ansikte handlar om mig, Elin. Hur jag var tvungen att mötas utav svårigheter redan som 12 åring. Mitt i perioden där man vill bryta sig fri får jag se cancern. Se vad den gör med människor. Det här är min berättelse om cancerns alla ansikten och skepnader.

RSS 2.0