30/5

30/5 Mamma och Marika åkte upp för den 5: e behandlingen.

29/5

29/5 Det hände två saker idag. 1. Min syster konfirmerades i Nora kyrka oh hennes killes mamma vart jätte glad för då skulle de kunna gifta sig i kyrkan. 2. Marika började tappa håret.

23/5

23/5 Marika och pappa åkte upp till Uppsala för att påbörja en ny behandling men de var tvungna att åka hem igen för att värdena var för dåliga för att påbörja behandlingen.

20/5

20/5 Min syster blir 15 år idag. Hon som redan får all uppmärksamhet ska få ännu mer nu. Minnsta lilla önskan från hennes sida kommer att uppfyllas för att hon är det cancersjuka födelsedagsbarnet. Om jag känt min osynlig hittills så är det ingenting ifrån hur jag känner mig nu, för idag är jag slaven och hon prinsessan nästan precis som vanligt. Hela släkten kom, det vart tårta och paket. En vanlig födelsedag fast med extra mycket uppmärksamhet på två personer, min lilla nyfödda kusin och min döende syster

14/5

14/5 Jag och Marika åker iväg på en scouttävling för trotts att allt är så onormalt så vill vi försöka göra lite normala saker i alla fall. Att tävla har alltid varit det roligaste vi vet, i allting som finns. Så det kommer vi inte vilja sluta göra bara för att Marika fått cancer.

9/5

9/5 Melwin föds, mamma och Marika åker direkt från USÖ till Uppsala och allt är precis som ”vanligt” igen den 12/5 kommer de hem igen och vi ska leka den vanliga familjen i en livskris.

7/5

Den 7 maj så åker vi hem från Göteborg och jag spyr utav att jag inte vill komma hem till verkligheten igen. Jag vill vara kvar där borta i Göteborg där jag kan känna mig oberoende utav min familj och inte känna skräcken som finns runt om mig här hemma.

5/5

5/5 Jag åker tillsammans med min klass till Göteborg på en skolresa. Jag minns att jag, Fredrika, Aum och Therese sov i samma rum och det var jätte mysigt. Vi var på Liseberg och där i en karusell så tappade jag bort min telefon. Jag var helt förstörd, för jag trodde mamma och pappa skulle bli jätte sura på mig. Men deras reaktion var betydligt bättre än jag hade kunnat förvänta mig, för de vart inte ett dugg sura. Men nu i efterhand kan jag tänka mig att det beror på att jag hade en syster som var döende. Men vad vet jag, har inte frågat någon utav de om det är så.

Sanningen bakom cancern

Självklart är jag inne här varje dag. Självklart så älskar jag alla som läser min blogg. Men sanningen är den att bloggen först och främst är gjord för att min sambo och pojkvän ska få veta vad som hände mig denna tid. För att tydliggöra lite så är jag nu 19 år, 20 om mindre än två månader och detta utspelades när jag var 12 och 13 år. Men jag fick aldrig något slut på det innan jag skrev mitt projektarbete om detta.

Tack och åter igen tack alla fina människor som kommer in och läser hos mig. Det är helt otroligt hur många ni redan har blivit och hoppas på fler så att så många som möjligt ska få ta del och verkligen se hur allt detta kan vara.

Här har ni mig, jag lever, existerar och är en riktig människa som bara vill sprida mitt budskap. Tänk på det ni, som inte stöttar mig eller bara vill trycka ner mig. Jag är en riktig människa bakom skärmen.

4/5

4/5 Marika får ont i sin fjäril, port-a-cathen, så hon blir tvungen att läggas in på Örebro universitets sjukhus, USÖ. Där blir hon också kvar ända tills den 9 maj, samma dag som min kusin Melwin föds. För mig kändes det som om en ny föds vilket kommer bli att en annan dör. Den andra för mig var min syster, hon skulle inte klara av att överleva cancern. Trotts att allting hittills har gått precis som förväntat så kommer någonting snart att gå snett. Det var de tankarna jag hade i huvudet när glädjen egentligen borde ha funnits där.

3/5

3/5 Mamma, pappa och Marika kommer hem från Uppsala och 95a.

2/5

2/5 Jag börjar min praktik som man har när man går i sexan, jag väljer att praktisera hos Annika på dagis. För barn är så otroligt ärliga och underbara så de ska nog kunna lysa upp lite i mitt liv

1/5

1/5

Jag och Gustav tar tåget hem och jag sover borta hos Annika.

CancernsAnsikte

Cancerns Ansikte handlar om mig, Elin. Hur jag var tvungen att mötas utav svårigheter redan som 12 åring. Mitt i perioden där man vill bryta sig fri får jag se cancern. Se vad den gör med människor. Det här är min berättelse om cancerns alla ansikten och skepnader.

RSS 2.0