30/6

30/6

Min födelsedag, jag vaknar upp utav att hela vårat tält är fyllt utav ballonger och jag hör sång utifrån. Det är två scoutkompisar som står och sjunger, sen får jag frukost i tältet. Sist så har vi en prisutdelning då jag blir tilldelad priset som den med bästa humöret, tänk om de då visste att allting bara var ett glatt ytterskal och insidan bara ville skrika ut hur jag egentligen mådde. Jag blev 13 år och inte ett dugg gladare.

28/6

28/6

Marika behöver ”fyllas på” med trombocyter och blod. För hennes värden är jättedåliga och kan inte gå upp utav sig själv. Det här var första gången hon blev tvungen att göra det.

Den dagen hade vi lekar i en hinderbana och mycket kortspel och annat bus ute på ön

27/6

27/6

Jag åker iväg på ett läger på ön. För när man går från sexan till sjuan så byter man skola och klass. Alla man känner splittras upp på nya klasser, så det var som ett farväl till gamla vänner och ett hej till alla nya. Jag, Signe, Klara, Elin och Elin sov i tält utanför huset för vi tyckte det var mysigare. Vi hade två tält, ett med alla väskor i och ett som alla sov i. det var trångt men mysigt och precis så som jag vill börja min sommar!

 

25/6

25/6 Jag åker till Robin, eller till hans kusiner. Vi tittar på film och har det hur bra som helst. Jag minns att jag sov över i deras tält tillsammans med honom och hans kusin Jens, min barndoms vän, men Jens tyckte vi pratade för mycket så han gick in och sov istället. Vi pratade in på morgontimmarna och hade det hur kul som helst.

24/6

24/6 Vi firar midsommar hos en familj som jag känt sen barnsben och deras kusin är där. Det var första gången jag trodde jag var kär. Nu i efterhand så förstår jag att det inte var kärlek, i alla fall inte på det sättet som jag upplevt nu i senare dar. Han heter Robin och var en blond pojke som inte visste att min syster hade cancer, han vart en fristad i nuet.

20/6

20/6 Min mamma fyller år

16/6

16/6 Vi hade bestämt oss för att åka till Thailand, biljetterna hade varit bokade sen i vintras och vi skulle tillbringa tre veckor i ett paradis. Den resan fick avbokas för min syster var sjuk. Det blev skräck och ett helvete istället. Men exakt ett år senare åker vi dit, det var bättre finare och underbarare än vad jag trodde det skulle vara. Jag fann tron på livet igen i min fristad i Thailand.

14/6

14/6 6: e behandlingen och mamma och Marika försvinner igen och kommer tillbaka den 17 juni.

11/6

11/6 Jag åker iväg på hajk i Nora tillsammans med mina scoutkompisar. Frisk luft, fint väder och jag känner mig äntligen lugn och tillfreds med mig själv sen cancerlivet började. Det är skönt att få vara med de man tycker om och inte behöva tänka på någonting annat än att laga mat och vara lycklig. Jag kom hem den 13/6 och då kom allting tillbaka igen. Men de här dagarna utav lugn och ro från allting var skönt i alla fall.

10/6

10/6 Idag slutar jag sexan, en sjukt stor dag. Jag hade på mig en orange klänning med vita blommor, en turkos kavaj och svarta leggings. De kläderna köpte jag i Uppsala. Vi äter tårta hos mormor och morfar och sen bjuder mormor på lunch på en grekisk resturan i Nora. Det var strålande sol, klarblå himmel och knappt ett uns glad från min sida.

7/6

7/6 5: e behandlingen. Marika och pappa är där.

5/6

5/6 När föräldrar genomgår en stor förändring som det här tillexempel då ett eller flera utav barnen kommer åtsidan så vill föräldrarna gärna göra saker. Vi barn vill helst bara vara med sina föräldrar men föräldrarna förstår inte det och det är ingen som berättar det för dem heller. De borde få veta att det inte är till Gröna Lund man vill åka som vi gjorde den här dagen utan vi ville hellre bara vara hemma och vara. På Gröna Lund så står min syster och bara rycker bort hår, stora tussar bara faller av huvudet.

2/6

2/6 Jag åkte med två av de underbaraste personerna jag vet in till Örebro för att gå på marknadsafton. Jag köpte också en tröja jag tyckte var jättefin. Den var en blå marwin tjocktröja med ett stort vitt tryck på magen. Den dagen var fin och lycklig, så där lugn och man behöver inte riktigt bry sig om någon annan än sig själv. Mamma och Marika kom också hem från behandlingen.

CancernsAnsikte

Cancerns Ansikte handlar om mig, Elin. Hur jag var tvungen att mötas utav svårigheter redan som 12 åring. Mitt i perioden där man vill bryta sig fri får jag se cancern. Se vad den gör med människor. Det här är min berättelse om cancerns alla ansikten och skepnader.

RSS 2.0